Πανελλαδικές 2024: Ανακοινώθηκαν οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής – Οι πίνακες για τα 454 τμήματα ΑΕΙ

Στην ανακοίνωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) για κάθε Σχολή ή Τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας την Τρίτη.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις βάσεις

Σύμφωνα με το υπουργείο οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ μπορούν αρχικά να επεξεργάζονται το μηχανογραφικό τους δηλώνοντας τις προσωρινές τους προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση Μηχανογραφικού) και στη συνέχεια, να προχωρούν στην οριστικοποίησή του μέσω της τελικής υποβολής (Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου), μέχρι την προθεσμία που θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Σημειώνεται ότι η Σχολή ή το Τμήμα μπορεί να επιλέξει ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής από το 80% έως το 120% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων – ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές.

Αντίστοιχη επιλογή μπορεί να έχει γίνει και για το Ειδικό Μάθημα, εφόσον απαιτείται, ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής Ειδικού Μαθήματος το 70% ή το 110% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές μεταξύ αυτού του διαστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης άνοιξε η πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποβολής Μηχανογραφικών Δελτίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων 2024. Η εφαρμογή θα είναι ανοικτή για 10 ημέρες.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί